Pilisborosjenő - 2023.05.01. (Monor - Nyerges Hotel)

Jó idő volt, napsütés, eső és szél nélkül (legalább is Budapesten a lakásomnál), a szél már nem egészen volt kedvező, de még elment, bírta a MINI-Drón-om.

Az úti cél Pilisborosjenő volt, okai:

  • ki a szabadba;
  • nem volt messzi;
  • tulipános kert utolsó napja, amikor még láthatók;
  • levendulás kert, palántavásárlás;
  • a Pilisi környezet,
  • ja és Drón-al repülni is szabad (nem tiltott, és nem korlátozott légtér!).

Megérkeztünk a kijelölt, ideiglenes parkolóba, még voltak helyek, de már kezdett megtelni. Mire végeztünk a látogatással már tömeg volt mindenfelé a túrautakon is.

  • A piros jelek a Drón felszállási helyek voltak;
  • A sárga jelek a tervezett, de meg nem valósult felszállási helyek lettek volna.

1./ Kevély-hegyi levendulamező

A neve szerint levendulamező, de van tulipánosmező része is. A parkolótól nincs messze, pár 100 méter, a parkolótól beljebb autóval nem lehet menni, sorompóval zárva minden tovább vezető út (természetvédelmi terület! Polgárőrség folyamatosan ellenőriz és büntet!
A parkolótól gyalog mentünk a Levendulakerthez.

A fedett rész a beléptető és pénztár helye, itt lehet tulipános szedéshez eszközt kérni (kosár és olló), valamint, üdítő, különböző szörpök és virág palánták (levendula is) cserépben is vásárolhatók, fizetés akár bankkártyával is.
Az utunk felvezetett a felső részen kialakított tulipános kerthez. Valóban az utolsó nyitott nap volt a szedéshez, hiszen a tulipánok már leginkább elnyíltak, de azért még látványos volt, és még voltak bimbós tulipánok is. Majd visszatérve a bejárathoz, szörp, levendula csemete, és dália vásárlás volt.


Feleségem itt leült a padra én tovább indultam gyalogosan, hogy a Drónt reptethessem. (Feleségem mozgás sérült lett 8 éve, így számára a gyaloglás, hegymászás mellőzendő).
Az eredeti tervem szerint elmentem volna egészen az "Egri vár makett" (filmforgatási vár)-ig, de nagyon meleg volt ahhoz, hogy feleségem a tűző napon hosszú időt keljen tartózkodnia (erős UV volt, árnyék nélkül), így végül 2 helyen szálltam csupán fel:
  • a Levendulakert mellett, és a Teve-sziklánál.

Repkedést befejezve, elindultunk a fiamhoz, hogy a vásároltakat odavigyük, hogy hamar kertben a földbe kerüljenek a növények.
Útközben még útba ejtettük Monoron a Nyerges Hotelt, hogy megebédeljünk, és már rég óta terveztem itt egy Drón-os repülést is, erre most került sor.

2./ Monor - Nyerges Hotel & SPA, Étterem

Ismert és kedvelt éttermünk, ahol már mindig kapunk 10% kedvezményt az árakból.
Mostani választásunk az étlapról:
  • Hideg eperkrém leves és karamellezett gombakrém leves
  • Rántott csirkemell édes burgonyával (csökkentett adag)
  • Csülkös pacalpörkölt (főtt burgonya nélkül), vasárnapi uborkasalátával.
(Összesen 10.000,-/Ft, 2 főre, üdítőkkel és kávékkal).
A kiszolgálás udvarias, gyors, már ismernek minket.
Az idő repülésre alkalmas volt, a termáltóban a kacsák elrepültek, így nem volt akadálya a Drón-os repülésnek, mindössze a magasság volt korlátozott (40m), mivel a Liszt Ferenc repülőtér miatt korlátozott használatú légtér, a szél kicsit fújt, de a Drón megbirkózót vele.




Megjegyzések