Drón - Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Castle Hotel, 2023.06.01.

Látogatás - 2023.06.01.
Utolsó módosítás: 2023.07.29.
Reggel felkelve, kinézve az ablakon: hétágra sütött a Nap, felhő semmi (Budapest), ránéztem a repülési időjárásra (UAV Forecast), Tarcal? "Jó Repülni", szél 1 km/ó, szél-lökések 11 km/ó, eső valószínűsége 1%. Akkor irány Tarcal, mégpedig a legkedvencebb Nr.1 kastélyunk a "Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Castle Hotel". Miért a legkedvencebb, itt olvashatsz róla!
Látható a WEB lapom hívásakor, hogy ez a kastélyszálló, az 1-es sorszámot viseli, nem véletlenül. Ez az épület szerettette meg velünk (Nejemmel) a kastélyokat, nagyon sokáig (2012) ez volt a Nr.1, a kedvenc, a liebling, amikor a hotel igazgató cserére került, elvesztette ezt a rangot számunkra, de a mai (2015.12.20) látogatásunkon tapasztaltak alapján újra elindult felfelé. Ma pedig (2023.06.01.) beszélgetve A Szállodaigazgató Úrral: Gábri Tamás, és hallva a terveket, mindezt megerősítette.
Igazából az épület nem kastély, soha nem is volt az, elődje a romossá vált Vincellér képző iskola volt, a rendszerváltás után kárpótlási jegyre a volt tulajdonos (aki Németországban él, francia férjével, így újra a Gróf Degenfeld család bírtoka lett!), visszavásárolta az épületet és a körülötte lévő szőlőbirtokot, ekkor kezdődött el a "Kastélyszálló és birtok" új élete.
A szőlőbirtok központi részén, 2003-ban nyitotta meg kapuit Tokaj-Hegyalja első négycsillagos szállodája, az egykori vincellérképző iskola átalakítását követően, a Gróf Degenfeld Kastélyszálloda.
Tarcal, Gróf Degenfeld Kastélyszálloda**** és Szőlőbírtok
Ha az M3-ason isz az utunk és Füzesabonyig eljutunk, akkor ott mindig szoktunk egy kis kitérőt tenni Maklár-ra, hiszen ott van egy édesség csoda a Stühmer üzem és bemutató cukrászdája, itt süti, fagyi és kávé után tudjuk csak utunkat folytatni, így történt ez ma is.


Az új 2x2 sávos, 37.sz. főúton Szerencs előtt, beépítettek (festéssel) az útburkolatba egy zenész szakasz ("Érik a szőlő, hajlik a vessző"), ahol az autó kerekével ráhajtva 80 km/ó sebességgel hallható a zene részlet, hasonló megoldás már évek óta hallható a 67.sz. főúton is:

Megérkeztünk, ebédidőben, így aztán ebéddel kezdtünk:
 "Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Castle Hotel
Felmásoltam a Google térképre is a gömb-panoráma képet!
Az ebéd finom volt, gyors és udvarias kiszolgálással (Veronika, nem véletlen, hogy ez a Kastélyszálloda a számunkra a kedvenc, a Nr.1)ebéd közben találkozhattunk Gábri Tamás Szállodaigazgató Úrral, beszélgettünk a kastély múltjáról, jelenéről és jövőjéről, fejlődéseket is terveznek. Engedélyt kértem az igazgató Úrtól, hogy a bírtok területén belül Drón-os felvételeket készíthessek, minden jogszabályt betartva, személyiségjogokra figyelve és betartva, az engedélyt megkaptam, így több felszálással készíthettem felvételeket (videó, képek és gömb-panoráma), amit ez úton is köszönök szépen.

A gömb panoráma képeket csak megjelenítésre alkalmas eszközzel/szoftverrel lehet megtekinteni, erre a célra a Facebook-os csoport oldalamat szoktam használni "Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Castle Hotel, Tarcal, Borsos-Abaúj-Zemplén megye, Magyarország.":
A videó a YouTube-n kifogásolás oka miatt törlésre került!
(az újraszerkesztett videó hamarosan elérhető lesz)
Újraszerkesztett (vágott/törölt) videó

Kastélytörténet

Gróf Degenfeld Kastélyszállóda**** és Szőlőbirtok
Tarcal, Gróf Degenfeld kastély, B.A.Z. megye
3915 Tarcal, Terézia kert 9.
GPS: N 48.143744, E 21.334376

Külső hivatkozások:

Forrás: http://hotelgrofdegenfeld.hu/hu/degenfeld_csalad/
"A magyar birtokok örököse, gróf Degenfeld Sándor, a II. világháború után feleségével, Bethlen Ágnes grófnővel vagyonától megfosztva Romániában élt. 1964-ben vándoroltak ki Németországba, ahol új egzisztenciát teremtettek. Leánya, Degenfeld Mária grófnő Dr. Thomas Lindnerrel kötött házasságot; két gyermekük van: Caroline és Móricz.

1994-ben elhatározták, hogy követve a több mint egy évszádos hagyományt, újjáélesztik a szőlőbirtokot. A megvalósítás érdekében első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásároltak a Tokaj melletti Tarcalon.

A beruházást követően 1996-ban kezdődött meg egy modern borászat felépítése Salamin Ferenc építész tervei alapján. A pince fölött elhelyezkedő egykori présházban kaptak helyet az irodák, ehhez kapcsolódó új épületrészben történik a szőlőfeldolgozás és a borászati munka.

A szőlőbirtok központi részén, 2003-ban nyitotta meg kapuit Tokaj-Hegyalja első négycsillagos szállodája, az egykori vincellérképző iskola átalakítását követően, a Gróf Degenfeld Kastélyszálló."

Utolsó látogatás során készült képek:

Ha hamarább kezdem fogyasztani, mint fényképezem!

Megjegyzések